DANSK ENGELSK TYSK

Sådan vælger du det rigtige akvarie

Du har bestemt dig for, at du vil købe et akvarie, men med den beslutning medfølger der nye valg, du skal træffe. Der er nemlig et hav af akvarier at vælge imellem. I dette indlæg hjælper vi dig derfor med at få overblik over dine behov og forventninger og guider dig i retningen af dit nye akvarie. 

Størrelse

Det første, du bør overveje, når du går på akvariejagt, er størrelsen. Hvor meget plads har du til rådighed til akvariet? Og har du ønsker til en bestemt størrelse fisk eller særlige former for dekorationer, akvariet skal kunne rumme? Du kan nemlig få helt små akvarier, der let kan passe ind på børneværelset, køkkenet eller det lille kontor. Det er praktisk, men det sætter også en del begrænsninger for, hvilke fisk, dekorationer og planter der er plads til. I den anden ende af skalaen har vi de enormt store akvarier som eksempelvis vores to meter lange FUSION-akvarie på 900 liter. Det giver rig mulighed for at indrette et eventyrligt undervandsparadis med alverdens akvariedyr, men det kræver altså også et stort rum, for at det kan komme ordentlig til sin ret.

Alt-i-én eller selvbyg

Et andet spørgsmål, du bør stille dig selv, er, om du ønsker en let alt-i-én løsning, også kaldet et begyndersæt, hvor alt du skal bruge af udstyr fx belysning, filter og pumpe følger med akvariet? Det indsnævrer også dine valgmuligheder, da der findes et mindst lige så stort udvalg af akvarier, hvor du selv tilkøber og sammensætter lige præcis det udstyr, du ønsker. 

Stil

Akvarier fås i mange forskellige former og farver. Det er derfor også værd at tænke over, hvilken stil du er på udkig efter. Du har måske en yndlingsfarve eller specielle ønsker til, at akvariet fx er i aluminium frem for plastik. 

Overvej også, hvad dit akvarie skal stå på. Der findes et godt udvalg af akvariemøbler, der er bygget til formålet. For det første passer de i både størrelsen og stilen, og for det andet er de netop lavet til at bære vægten af et tungt akvarie – en meget væsentlig detalje! De er desuden både pæne og praktiske at opbevare foder og udstyr i, og hvis du har udset dig et flot akvariemøbel, der vil passe godt ind i dit hjem, er det også lettere at vælge et akvarie, der passer til.

Funktionalitet 

De fleste akvarier i dag har smarte funktioner som fx foderdæksel i låget og mulighed for tilslutning af foderautomat. Der er dog en række funktioner, som ikke er en selvfølge, og som du derfor bør overveje, om du ønsker i dit nye akvarie. Et eksempel kunne være diskrete tilslutningshuller i bundglasset, som du bl.a. finder i vores MOVE-akvarier. De muliggør, at man nemt kan tilslutte sit udstyr nedefra, så man slipper for at se på slanger og ledninger. 

Bundpropper I Move Akvariet

Pris og kvalitet på akvarier

Som med så meget andet hænger kvalitet og pris naturligvis også sammen, når det kommer til akvarier. Derfor er det godt at overveje, hvor mange penge du vil investere i akvariet, og om du helst vil gå ned i størrelse eller kvalitet, hvis pengene ikke rækker. 

Der findes selvfølgelig også prisbillige akvarier af god kvalitet. Vi vil dog klart anbefale, at du ikke går på kompromis med glastykkelsen og det gode håndværk, da et utæt akvarie kan ende med at blive en dyr fornøjelse. Alle AkvaStabil-akvarier er lavet med en glastykkelse, der er større end gennemsnittet, og vi tager vores håndværk dybt seriøst. Derfor kan vi også med hånden på hjertet sige, at du aldrig går galt i byen med et akvarie fra os.

Vi håber, at vores guide har hjulpet dig i retningen af dit nye akvarie. Vi vil dog altid anbefale dig at gå forbi en dyrehandel, inden du beslutter dig endeligt. Her kan du nemlig se og føle på akvarierne, og det er altså oftest her, at du virkelig kan mærke, hvilket akvarie der er det rette. God akvariejagt! 

Find en forhandler af AkvaStabil her!

Akvastabil Eldorado A/S · Ole Rømersvej 12 · 6100 Haderslev

Copyright 2024 © Akvastabil | All Rights Reserved | Udviklet af Add-Wise